• Hjem
  • Blogg
  • Hvordan lage et sikkert passord som er enkelt å huske?

Hvordan lage et sikkert passord som er enkelt å huske?

De fleste vet nok at det er viktig å ha et sikkert passord for å holde uvedkommende unna. Men hvor mange er det ikke som synder på akkurat dette punktet?

Frem til nå har sikkerhetseksperter vært ganske samstemte om at et sikkert passord skulle være på minimum 8 tegn og bestå av minst en stor bokstav, en liten bokstav, et siffer og et spesialtegn. Men tidene forandrer seg og verden går framover. Det gjør at vi også må tenke nytt på passord-fronten.

Det som er viktig å tenke på nå er at man ikke bruker samme passord flere steder. Med de gamle passordtipsene var det vanskelig å huske passordene, og hvis man i tillegg skulle bruke ulike passord overalt ble oppgaven bortimot umulig. Men nå skal du snart få to gode tips av meg som gjør at du kan sikre deg på en enkel måte. Er du klar?

Nå er det om å gjøre å ha så lange passord som mulig. Passordet kan gjerne være enkelt, bare det er langt nok. Bruk gjerne en setning som betyr noe for deg, men som andre ikke umiddelbart klarer å gjette.

Eksempler på gode passord:

HundenMinLøperOfteEtterKatter!

MinDrømmereiseGårTilMaldivene!

TreningHverMorgenGirMegEnergi!

Ved å velge ut en setning som betyr noe for deg eller som sier noe om deg blir det lettere å huske passordet samtidig som du får et langt passord som er vanskelig å knekke. Putt gjerne inn et spesialtegn og et siffer/tall hvis du klarer det på en naturlig og enkel måte.

Mitt andre tips er å bruke en password-keeper slik som 1Password eller LastPass. Da lager du deg et sikkert hovedpassord som du bruker for å logge inn i appen, og så vil appen huske alle de ulike passordene for deg. På denne måten trenger du ikke å huske ulike passord - du trenger bare å ha en skikkelig godt hovedpassord.

 

Likte du artikkelen? Del den gjerne med andre.

Tips, Passord, Sikkerhet

© Nils Kenneth Fordal