• Hjem
  • Blogg
  • Kornsirkler - "kunst i landskapet"

Kornsirkler - "kunst i landskapet"

Det begynte med en tilfeldighet

Jeg ble introdusert til kornsirkler for første gang i 2006. Det var i påsken det året at jeg så de siste 20 minuttene av dokumentaren "Kornsirkler - visittkort fra det ukjente" på TVNorge. Jeg ble bergtatt fra første stund, og rett etter påske ringte jeg til produsenten av dokumentaren, Terje Toftenes, og fikk bestilt en kopi på DVD slik at jeg kunne se hele dokumentaren om igjen.

I juli samme år reiste jeg til England i håp om å få sett disse kunstverkene som stadig vekk dukker opp i kornåkre over hele verden. Jeg hadde håper å få sett 1 kornsirkel i løpet av de 12 dagene vi skulle være der, men allerede etter å ha vært i området i bare en knapp time ble vi tatt med til en nærliggende åker av en trivelig kar på moped som kalte seg John. Utrolig fasinerende å se kunst i naturen på denne måten. Totalt fikk jeg sett 14 kornsirkler på den tida vi var i Wiltshire, og jeg fikk venner for livet.

Alle menneskene jeg ble kjent med og det vakre landskapet gjorde at jeg reiste tilbake hver sommer for å bruke noen uker på å studere kornsirklene. Med unntak av 2011, 2016 og 2017 har jeg vært i Wiltshire noen uker hver sommer siden 2006.

Hva eller hvem lager kornsirklene?

Til å begynne med var jeg veldig interessert i å finne ut hva eller hvem som lager kornsirklene - jeg ville vite alt. Men etter å ha tilbrakt utallige timer, dager og uker ute i felten er jeg ikke lenger like opptatt av å finne svaret på hva eller hvem som lager de. Det kan være mennesker, aliens, et naturfenomen.. ikke vet jeg. Jeg tenker at det får være opp til hver enkelt å avgjøre hva man tror. Uansett hva man tror ligger bak det så er mønstrene utrolig fine og fasinerende å se på.

Tilbake på nye eventyr i 2018

Etter et par år uten å reise til området kjente jeg at tiden var moden for å dra tilbake igjen i år. Det var lenge siden jeg hadde møtt alle vennene jeg har fra hele verden, og jeg savnet landskapet og muligheten til å slappe av og kose meg med å ta bilder.

Denne kornsirkelen ved Wotton Basset, like utenfor Avebury i Wiltshire ble den første kornsirkelen jeg fikk tatt bilde av i år. Og forhåpentligvis kommer det flere spennende formasjoner mens jeg er her slik at jeg får utforske enda mer av området.

Winterbourne Bassett, near Avebury (reported July 14th, 2018)

Reiser, England, Europa, Wiltshire, Eventyr, Kornsirkler

© Nils Kenneth Fordal